Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Svensk Simidrott stärker sin närvaro i utsatta områden

Svensk Simidrott är ett av de förbund som kommer att vara en del av en satsning för att nå fler barn och ungdomar i de områden Polismyndigheten benämner som utsatta områden.

I regeringens budget för 2023 tillförs ett årligt stöd på 100 miljoner kronor för att stärka idrottsrörelsens närvaro i utsatta områden samt i angränsande områden med socioekonomiska utmaningar. Syftet är att ge boende en mer aktiv och meningsfull vardag.

- Det finns ett stort engagemang bland våra föreningar som ska arbeta för att fler barn och unga ges möjlighet att delta i föreningsidrotten. För oss som förbund är det självklart att vi vill vara en del av att kunna växla upp inkluderingsarbetet genom de medel som regeringen nu har skjutit till och som vi får ta del av via RF, säger Pia Zätterström ordförande för Svenska Simförbundet.

Läs hela pressreleasen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-04-20

Senast uppdaterad: 2023-04-20

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -