Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Nya LOK-stödsregler införs till sommaren

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att ta ytterligare steg i förändringen av det statliga lokala aktivitetsstödet (LOK-stödet). De nya LOK-stödsreglerna träder i kraft den 1 juli 2023.

Den 1 januari 2022 genomfördes ett första steg i utvecklingsarbetet, då en begränsning infördes gällande antalet deltagartillfällen en enskild individ kan erhålla bidrag för i en och samma idrott per vecka. Från den 1 juli 2023 tas nästa steg då LOK-stöd för kortare aktiviteter möjliggörs, samtidigt som fler deltagare per grupp tillåts under förutsättning att det också finns fler ledare.

Aktivteter kommer därmed kunna förkortas från 60 minuter, vilket kommer ge ett stort värde för framförallt idrottandet i yngre åldrar där en timmes aktivitet kan kännas långt.

Idrottsföreningar kommer även fortsatt att ansöka LOK-stöd på samma sätt som tidigare. Läs mer om förändringar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och om hur du söker stöd här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2023-03-01

Senast uppdaterad: 2023-03-01

Författare: Josefin Lillhage

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -