Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Rekordmånga städade Sverige 2022

8,2 miljoner kronor! Det fick de föreningar och lag som städade i Städa Sveriges miljöprojekt under 2022 dela på. Det är nytt rekord! 23 966 idrottsungdomar och ledare var med och plockade skräp under året, också det nytt rekord. Nu tas nya tag inför städsäsongen 2023. Vill ni vara med?

Svensk Simidrott är stolt medlem i Städa Sverige – idrottens miljöorganisation, en organisation som jobbar för en skräpfritt Sverige och glada idrottsungdomar.

Skräp som slängs där det inte hör hemma är ett stort miljöproblem och ett hot mot både djur och natur. Idrottsungdomar kan genom att medverka i Städa Sveriges projekt göra en insats mot det miljöförstörande skräpet, samtidigt som man tjänar pengar till sin förening eller sitt lag.

2022 var rekordmånga 23 966 deltagare med i Städa Sveriges projekt. Tillsammans fyllde man nästan 25 000 stora gula säckar med skräp och verksamheten gav över 8 miljoner kronor till de deltagande föreningarna att dela på.

Vill er förening vara med 2023?
Vill er förening ha chans att vara med och Städa Sverige 2023 och därigenom få ett ekonomiskt tillskott till att uppfylla era drömmar? Gå in redan i dag och anmäl ert intresse på Städa Sveriges hemsida: www.stadasverige.se/intresseanmalan/ Länk till annan webbplats..


För föreningar med ett ICA-samarbete finns också projektet Klara, färdiga, städa! som man kan anmäla sig till specifikt: www.stadasverige.se/klarafardigastada Länk till annan webbplats..

Mer information
Läs mer om Städa Sverige – idrottens miljöorganisation på www.stadasverige.se Länk till annan webbplats..

Publicerad: 2023-02-16

Senast uppdaterad: 2023-02-16

Författare: Therese Lindstedt

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -