Gå till innehåll
Svensk Simidrott

Simkunnighetskul på höstlovet med Stockholms stad


Under höstlovet sätts simkunnigheten i fokus genom Swim Open Stockholm Mini – Simkunnighetskul för alla! Aktiviteten är ett samarbete mellan Svensk Simidrott och Stockholms stad och genomförs under höstlovsveckan i sju av Stockholms stads simhallar.

I Farsta, Vällingby, Skärholmen, Tensta och Husby kommer alla som vill kunna få hjälp med att ta simmärken. De första 250 märkena delas ut kostnadsfritt på respektive anläggning. Det kommer även finnas möjlighet att gå en tipspromenad och lära sig mer om de olika simidrotterna. Aktiviteten kommer arrangeras för personer med funktionsvariationer i Beckomberga sim- och idrottshall.

- Att öva och underhålla sin vattenvana och sina simkunskaper är mycket viktigt. Därför är vi mycket glada att genomföra Swim Open Stockholm Mini även i år och hoppas att många tar chansen att besöka våra aktiviteter runtom i Stockholm under höstlovsveckan, säger Michelle Asprou, simkunnighetsansvarig inom Svensk Simidrott.

Aktiviteten genomförs lokalt av simidrottsföreningarna SK Neptun, Spårvägen SF, Södertörns SS samt Väsby SS. Dessa föreningar är även arrangörer av den internationella simtävlingen Swim Open Stockholm, som genomförs årligen på Eriksdalsbadet.

- Att ge tillfällen att öva sin simkunnighet är ett av våra viktigaste uppdrag. Vi är stolta och glada över samarbetet med Svensk Simidrott och den insats simföreningarna i Stockholm gör tillsammans med oss. Swim Open Stockholm Mini är ett bra sätt att koppla ihop en aktivitet för barn och unga under höstlovet som en socialt hållbar insats kopplat till det större evenemanget Swim Open Stockholm. Det är så vi vill jobba för att skapa ett mervärde för fler i samband med stora evenemang som genomförs i samarbete med oss, säger Marina Högland, Idrottsdirektör på Idrottsförvaltningen Stockholms stad.

Vid frågor kring aktiviteten kontakta Michelle Asprou, michelle.asprou@svensksimidrott.se , 010-476 53 04

Aktiviteten sker på följande anläggningar under nedanstående tid

Skärholmen Länk till annan webbplats. 4 november kl.15.45-17.30
Vällingby Länk till annan webbplats.31oktober – 4 november kl.13.00-16.00
Tensta Länk till annan webbplats. 31 oktober, 1 november, 3 november, 4 november kl.13.00-16.00
Husby Länk till annan webbplats.31 oktober – 4 november kl.13.30-16.00
Farsta Länk till annan webbplats. 31 oktober – 4 november kl.13.00-15.00
Beckomberga Länk till annan webbplats. 2 november kl.11.00-12.30

Skriv tabellbeskrivning här

Fakta Swim Open Stockholm Mini

  • Lovaktiviteten arrangeras som ett samarbete mellan Stockholms Stad, Svensk Simidrott och de arrangerande föreningarna av den internationella simtävlingen Swim Open Stockholm.
  • Simmärkena som det finns möjlighet att ta i år är Baddaren gul, Bläckfisken, Silverfisken, Sarahmärket och Vattenprovet.
  • Swim Open Stockholm Mini arrangeras i år för sjunde året i rad.
  •  

Publicerad: 2022-10-21

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Karin Adler

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -