Gå till innehåll
Vattenpolo

Inget omspel av U16-final eller bronsmatch som tidigare aviserats

Tidigare under våren meddelas att fel lag gick till final i U16-slutspelet som spelades den 27–29 januari i Järfällabadet, och att final och bronsplats skulle spelas om. Efter att nya överklagan kommit in gällande beslutet har SSF styrelse kommit med ett nytt dekret som bifaller den nya överklagan som innebär att placeringsmatcherna i U16-slutspelet inte spelas om, varken final eller bronsmatch.

Både HÄVP och SPIF hamnade på lika många poäng efter att gruppspelet var färdigspelat. Men då SPIF vann inbördes möte mot HÄVP på straffar var SPIF det lag som skulle gått till final. Så blev inte fallet då ett felaktigt beslut i stället gav HÄVP finalplatsen mot Järfälla.

Beslutet överklagades av SPIF till Regelkommittén där protesten avslogs. SPIF gick då vidare till Svenska Simförbundets styrelse som biföll deras överklagan. När beslutet att final och bronsmatch skulle spelas om kom nya överklagan, denna gång från Järfälla och HÄVP. Båda lagen ansåg att för lång tid hade gått sedan finalmatchen spelades och att man inte längre har ett U16-lag med spelare och tränare att tillgå, då nya träningsgrupper bildas under vårterminen.

Efter att SSF:s styrelse tagit del av nämnda lags överklagan tog styrelsen ett nytt beslut där man beslutade att final och bronsmatch inte skulle spelas om, däremot gav man SPIF delad förstaplats tillsammans med Järfälla som vann finalen som spelades mot HÄVP (och inte SPIF).

Järfälla och SPIF kommer båda räknas som vinnare av U16-serien 2023 och tilldelas SM-poäng för det. HÄVP får behålla sin silverplats, likaså SVA sin fjärdeplats, däremot utdelas ingen bronsplats för mästerskapet.

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-05-15

Författare: Stefan Keisu

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -