Gå till innehåll
Vattenpolo

SM-Finaler och kvalspel

Lördag 6 maj är det SM-finaler i vattenpolo för seniorer. I både herr och damfinalen blir det lokalkonkurrenterna Järfälla och SPIF som gör upp om att bli svenska mästare. Förutom dam och herrfinal kommer en bronsmatch spelas för herrar, mellan SVA från Malmö och Stockholmslaget Neptun, samt tre kvalmatcher.

Järfällas herrar tog sig till final efter att ha slagit Neptun i två semfinaler. För Stockholms Polisens herrar gick resan till final efter att ha slagit SVA i två raka semifinaler. På damsidan vann Järfälla grundserien och gick därmed direkt till final. Stockholms Polissens damer tog sig till final genom att besegra SKK i två semifinaler.

Samtliga tre matcher spelas i Eriksdalsbadets 50 meters bassäng på lördag den 6 maj. Det är gratis entré till samtliga matcher. Spelschema ser ut som följer:

Kl 11:00 Bronsmatch herrar: SVA - Neptun
Kl 13:00 Finalmatch herrar: Järfälla - SPIF
Kl 15:00 Finalmatch damer: Järfälla - SPIF

För den som inte kan vara på plats i Eriksdalsbadet på lördag så finns chansen att följa matcherna via streaming på Svenska Simförbundets plattform: www.aquatv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Förutom SM-matcherna kommer även tre kvalmatcher till Elitserien spelas under helgen. Tre av kvalets fyra lag kommer mötas. Hellas och HÄVP från Elitserien kommer möta SKK, som spelar kval efter att ha slutat på andra plats i Allsvenskans grundserie. Vann Allsvenskans var Linköpings Simidrottsförening (LSF) som gick obesegrade genom Allsvenskan grundserie. Efter att sedan ha vunnit fem av sina sex kvalmatcher är LSF klara för spel i Elitserien nästa säsong.

Under helgens kvalmatcher skall det avgöras vilket lag som gör LSF sällskap till Elitserien nästa säsong. De två lag som placerar sig 3:a och 4:a i kvalet spelar däremot i Allsvenskan nästa säsong.

Följande matcher spelas i kvalet till Elitserien under helgen i Eriksdalsbadet.

Kl 18:00 fredag 5 maj: SKK - Hellas
Kl 17:00 lördag 6 maj: SKK - HÄVP
Kl 11:15 söndag 7 maj: Hellas - HÄVP


Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Författare: Stefan Keisu

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -