Gå till innehåll
Vattenpolo

Järfälla tog sig till final i EU-Nations Cup för klubblag

Järfällas damlag i vattenpolo gjorde sin bästa insats någonsin i EU-Nations Cup för klubblag när man under helgen tog sig hela vägen till final mot ungerska Szentesi VK.

Helgen 16-18 september deltog Järfälla som enda svenska lag i EU-Nations Cup för damklubblag i Prag. Laget gick obesgrade genom sitt gruppspel genom vinst mot Tirol (Innsbruck Österrike) 20-2, och Piestany (Slovakien) 12-10 och spelade sedan oavgjort mot Strakonice (Tjeckien) 11-11. Med två vinster och en oavgjord match vann Järfälla sin grupp och gick till final där man ställdes mot ett väldigt tufft motstånd i form av ungerska Szentesi VK, som vann alla sina matcher i den andra gruppen.

Järfälla inledde finalmatchen starkt och hade ledning med 3-1. Ungerskorna gjorde sedan ett par snabba mål i slutet av första perioden och gick till periodvila med en ettmålsledning (3-4). Även den andra perioden var jämn och båda lagen visade på styrka både offensivt och defensivt. Ställningen efter två perioder var 6-8 i ungersk favör. Den tredje perioden var mycket tillknäppt och bara tre mål gjordes totalt. Järfälla visade vidare att man verkligen kunde stå upp bra, men tyvärr fick man se motståndarna dra ifrån ytterligare (7-10). I den avslutande perioden blev två av Järfällas startspelare utfaulade med 3 fel, varefter orken tog slut för Järfälla. Szentesi höll tempot uppe och avgjorde matchen. Finalmatchens slutresultat blev 7-15.

Efter många års deltagande, gjorde Järfällas sitt bästa resultat i EU-Nations Cup för klubblag med andra platsen i turneringen. Laget visade att man står sig bra i konkurrensen med andra europeiska polonationer och föll mot ett högt rankat lag från Ungern i form av Szentesi VK.

Förutom Järfälla deltog även två damspelare från SPIF i turneringen som inlånde till finska Turuun Uimariit från Åbo. Både Ingrid Marinos och Ioanna Alysandratou gjorde bra ifrån sig. Finska laget placerade sig på en åttonde plats i turneringen. Med på turneringen var också de två svenska domare i form av Kenneth Eriksson och Fredrik Armins.

Publicerad: 2022-09-19

Senast uppdaterad: 2022-11-02

Författare: Karin Adler