Gå till innehåll
Simning

Helsingborg står som värd för SM 2024

Den 20- 24 november 2024 kommer SM/JSM i simning genomföras på Filborna Arena i Helsingborg. 700 simmare från 13 år och uppåt kommer att delta i evenemanget som är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Simsällskap och Svensk Simidrott.

- Det är riktigt roligt att Helsingborgs Simsällskap än en gång ska stå värd för ett svenskt mästerskap i simning. Vi genomförde ett mycket lyckat ungdomsmästerskap i december 2022 och har tidigare arrangerat SM/JSM på Filborna Arena (2012, 2015 och Masters SM 2016), även SM/JSM 2020 skulle ha gått i Helsingborg men blev inställd pga pandemin säger Anne Kjær Andersson, Klubbchef i Helsingborgs Simsällskap.

- Vi har en gedigen erfarenhet av att arrangera mästerskap och känner ett stort förtroende från Svensk Simdrott när det gäller att genomföra bra evenemang. Vi vill även lyfta fram vikten av ett bra samarbete med Helsingborgs Stad och lokala aktörer för att kunna erbjuda bästa möjliga upplevelse på plats i Helsingborg under mästerskapet för alla besökare, aktiva som medföljande ledare och publik säger Richard Nilsson, Ordförande i Helsingborgs Simsällskap.

Svensk Simidrotts Förbundschef Mikael Jansson fyller i – våra erfarenheter av Helsingborgs Simsällskap när det kommer till mästerskapsarrangemang är mycket goda. De har en stabil organisation och har tidigare framgångsrikt arrangerat flera mästerskapstävlingar. Vi ser fram emot samarbetet och spännande tävlingsdagar!

Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2023-05-12

Författare: Anna Hammar

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -