Gå till innehåll
Öppet vatten

Nya segrare på SM i Motala

När tävlingarna fortsatte på lördagen med de individuella grenarna så skedde det i 17 graders vatten och lite blåst som gjorde vågor på vattnet från Vättern. Men allt eftersom dagen gick blev vattnet varmare, vind som mojnade och simmare på hugget. Nya segrare fick gå upp överst på prispallen och spännande simningar hela dagen!

I damernas 5K tog Pernilla Lindberg S02 kommandot från start och drygade ut ledningen hela tiden och kunde med en stark simning slå handen i målportalen helt ohotad. Det var hennes första vinst på SM och det är bara att lyfta på hatten och gratulera. Silver tog Marie Carlsson strax före Emma Sundstedt. Om Pernilla bärgade en klar seger så var det precis tvärtom i herrklassen. Redan från början stod det klart att detta skulle handla om en Malmö-simmare eller en simmare från Jönköping som skulle ta hand om SM-guldet. Victor Johansson och Elliot Sodemann höll ihop hela vägen,och där Sodemann låg längst fram under hela loppet. När de bägge hade slagit händerna i målportalen så visade sig det att Elliot drog det längsta strået och segrade med 2 tiondelar före Victor och detta innebar att han tog sin första titel i Öppet vatten. Bronset och segrare på JSM tog hemma-simmaren Elliot Fielder hand hand om. Sara Torstensson, SKK, blev svensk juniormästare och från samma förening tog Samuel Lönnberg Flores en klar seger i den yngsta klassen på USM. Vi hittade även segrare från SKK i flickornas äldsta klass då Sofia Bang tog hand om guldmedaljen före Motalas Greta Sjögren. Viggo Holst övetygade i USM äldre med en stark simning och efter en hård kamp vann även Melissa Stålhammar Kierkegaard, SK Neptun, precis före Kungsbackas Isabell Wertheim.

Bra simningar från många deltagare och många dueller gjorde helgens tävlingar spännande och vi ser redan fram emot nästa säsongs mästerskap!

Alla resultat hittar från tävlingen hittar du här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Publicerad: 2023-08-19

Senast uppdaterad: 2023-08-19

Författare: Hasse Nilsson

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -