Gå till innehåll
Konstsim

Givande regelclinic i Örebro

Helgen den 28-29 januari genomfördes en regelclinic för domare och tränare i Örebro samt digitalt, med anledning av de nya reglerna.

World aquatics har genomfört stora regelförändringar för konstsim, vilka trädde i kraft vid årsskiftet. Sverige har valt att ha ett övergångsår under 2023 där de nya reglerna införs delvis. Tanken är att de nya reglerna ska träda i kraft fullt ut först vid RM i november 2023.

Som en del av arbetet att införa de nya reglerna har i helgen 28-29/1 en clinic ägt rum i Örebro samt digitalt. Reglerna har gåtts igenom och diskuterats i stort men fokus har legat på de delar som införs i Sverige denna tävlingssäsong. Hela 70 domare och tränare från de flesta av landets föreningar samt Norge och Danmark har deltagit i clinicen och många erfarenheter och tankar har utbytts!

Många har bidragit till genomförandet av den här helgen. Planerad och organiserad av KU genom Ingela Ternström och Caroline Rissve samt Helena Bengtsson, utbildningskoordinator på Svenska Simförbundet. Föreläsare var Ingela Ternström, Camilla Rosenqvist, Susanne Hedlund, Madeleine Hulander Jonasson, Liselotte Orest och Christer Sjöqvist. Stort tack till alla medverkande och deltagare! Genom att vi jobbar tillsammans kommer detta bli bra!

Mer information om de nya reglerna

Publicerad: 2023-02-01

Senast uppdaterad: 2023-03-08

Författare: Karin Lobenius

- Pahlén -

- Malmsten -

- Arena -