Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Högklassig vattenpolo väntas i Eriksdalsbadet

I helgen, mellan 7-9 juni, vankas det folkfest när slutspelet i Nordic League och Nordic Trophy arrangeras i Eriksdalsbadet i Stockholm. Klubbar från Europas alla hörn kommer för att delta, i vad som förväntas bli ett mycket fartfyllt och sevärt evenemang.

Klubbar från inte mindre än 10 länder kommer i helgen till Stockholm för att mäta sina krafter i Nordic League samt Nordic Trophy, där det också kommer att finnas spelare med erfarenhet från EM, VM och OS på plats. Därmed kan man utgå ifrån att kvalitén kommer att vara hög.

Turneringarna kommer att spelas parallellt med varandra under helgen, och från svenskt håll har vi klubbarna SPIF och SK Neptun som kommer att delta i Nordic Trophy. Förutom de svenska klubbarna finns det även svenska domare på plats, närmare bestämt Kenneth Eriksson och Alexander Vlastos.

Förutom alla de högklassiga matcherna som vi har att se fram emot, arrangerar SPIF även ett träningsläger. Ett träningsläger som kommer att ledas av ingen mindre än Guillermo Molina. Molina som bland annat blivit utsedd till världens bästa spelare 2007 och som vunnit VM-guld 2001. Han har även hunnit med att delta i 3 OS och vinna Champions League 2010.

Läs mer och se spelschemat för helgen här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-06-06

Senast uppdaterad: 2024-06-06

Författare: Gustav Calderon