Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Dubbla SM-guld till Järfälla

Inför en stor och entusiastisk publik i Eriksdalsbadet bjöds det på högklassig vattenpolo under lördagen. Järfälla drog till slut det längsta strået i SM-finalerna på såväl dam som herrsidan. Bland annat efter en rejäl rysare i herrfinalen.

Det blev en lyckosam eftermiddag för Järfälla i Eriksdalsbadet, minst sagt. På damsidan blev det först en mycket övertygande seger mot SPIF med siffrorna skrevs till 15-6. Järfälla tog tidigt hand om taktpinnen i matchen och gled ifrån till en 8-0-ledning efter det att halva matchen var spelad. SPIF gjorde vad man kunde, men trots att man knappade in något under den avslutande perioden var det Järfälla som till slut kunde titulera sig svenska mästare inför en storpublik som trots sommarvärmen letat sig in på läktaren i Eriksdalsbadet denna lördagseftermiddag.

Herrfinalen bjöd på nagelbitare

På herrsidan skulle det bli desto jämnare resultatmässigt. Under den första perioden blev det endast ett enda mål, sedan Järfälla tagit ledningen mot SPIF med 1-0 tidigt in i den samma. I en mycket sevärd, intensiv och fysisk match ledde Järfälla med 4-2 när halva matchen var spelad. Sedan svängde det fram och tillbaka i en sällan skådad rysare, och när vi gick in i den fjärde och sista perioden kunde vi notera 6-5 på tavlan till fördel för Järfälla.

SPIF försökte och försökte in i det sista, men den sista perioden bjöd inte på några fler mål. Därmed kunde vi konstatera att Järfälla avslutat säsongen med dubbla SM-guld efter två fina prestationer.

I bronsmatchen lämnade LSF med bronspengen efter att man besegrat Neptun i en mycket tät match som slutade 12-10 till fördel för östgötarna.

Vi säger stort grattis, och tackar samtliga för lördagens underhållning!

Detaljerade referat från SM-finalerna kan du ta del av HÄR!

Publicerad: 2024-05-04

Senast uppdaterad: 2024-05-06

Författare: Gustav Calderon