Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Fartfyllt och dramatiskt under SM-tävlingarnas andra dag

SM-tävlingarna från Tinnerbäcksbadet fortsätter. Under tävlingarnas andra dag blev det återigen fartfyllda och dramatiska tävlingar, där den avslutande lagkappen nog tog priset som mest dramatisk.

Följ tävlingsrapporteringen här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM-festen i Linköping rullar på, och inte blev man besviken av kvalitén på underhållningen idag heller.

En minst sagt framgångsrik dag blev det för Robin Håkansson från Sundsvalls Simsällskap, som redan under gårdagen satte två nya svenska pararekord. Under torsdagen blev det ytterligare två, efter att han slagit sitt eget rekord i SB8-klassen. Det på 50 meter bröstsim sedan han först simmat in på tiden 39,67 under förmiddagen för att sedan följa upp det med att simma 39,55 under eftermiddagen. Svenskt pararekord i S6-klassen blev det även för Signe Bergqvist, som simmade 50 meter fjärilsim på tiden 1:01,17.

En bra torsdag blev det även för Björn Seeliger, som simmade hem finalen på 50 meter frisim på tiden 22,46 före Jonathan Kling och Elias Persson. Seeligers segertid var dessutom den fjärde snabbaste SM-tiden någonsin.

Lagkappsguld för Jönköping avslutade torsdagen

SM-guld blev det för Thilda Häll på 1500 meter frisim. Elfsborgssimmaren hade en bit in i loppet häng på sitt eget juniorrekord som hon slog tidigare under våren, ett rekord som då hade stått sig i cirka 40 år. Något nytt rekord blev det dock inte den här gången, men Häll kan ändå vara nöjd med ett SM-guld och en fin prestation sedan hon gått i mål på tiden 17:13,10.

Sofia Åstedt svarade för en stark simning i finalen av 100 meter frisim, där hon drog det längsta strået och tog hem SM-guldet på tiden 55.38. Detta före Hanna Bergman som slutade tvåa och Elvira Mörtstrand som knep bronspengen.

En ytterligare notering från dagens tävlingar var att Ida Liljeqvist tog sin tionde SM-medalj på 50 meter fjärilsim när hon försvarade sitt guld på distansen.

Torsdagen avslutades med mixade lagkapper, där det blev en oerhörd dramatik. Elias Persson från Malmö Kappsimningsklubb knappade in meter för meter in mot mål, och såg länge ut att ha farten för att ta sig förbi Klara Thormalm. Men Thormalm höll undan för sitt Jönköping, som därmed avslutade torsdagens tävlingar med ett SM-guld på 4x100 meter frisim. Tvåa blev Malmö Kappsimningsklubb, och bronset gick till Simklubben Elfsborg.

Taggar: