Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Elektrisk stämning i Tinnerbäcksbadet under SM-tävlingarnas första dag

Den första dagen av SM-tävlingarna i Linköping är över. Inför storpublik i Tinnerbäcksbadet bjöds det på högklassiga och häftiga simningar, där vi bland annat fick se ett nytt mästerskapsrekord slås.

Vi kan ta med oss flera höjdpunkter från den första dagen av totalt fem tävlingsdagar under SM i Tinnerbäcksbadet i Linköping.

I 4 x 200 meter frisim för damer kunde till exempel Västerås Simsällskap jubla, då segern i lagkappen innebar att man bärgat sitt första guld på hela 40 år inom lagkappstävlandet. Detta gjorde man med Edith Jernstedt, Hanna Kapidzic, Elvira Mörtstrand och Felicia Rogell i spetsen, och man segrade på tiden 8:30,43 före Jönköpings Simsällskap och Malmö Kappsimningsklubb.

Törnqvist slog elva år gammalt rekord

Samuel Törnqvist lär knappast gå och lägga sig olycklig ikväll heller. Simmaren från Spårvägen såg inte bara till att försvara sin titel på 100 meter ryggsim, han passade också på att slå nytt mästerskapsrekord sedan han satt handen i kaklet på tiden 55,20. Tiden innebar alltså nytt mästerskapsrekord, ett rekord som stått sig sedan 2013 då Mattias Carlsson simmade hem segern i Halmstad.

En framgångsrik onsdag blev det också för Olivia Klint Ipsa. Med färska landslagsmeriter, och framgångar, från EM i Belgrad i bagaget simmade hon först 100 meter bröstsim på tiden 1:08,98 under förmiddagen. Det följde hon sedan upp med att ta hem segern på 100 meter bröstsim i kvällens finalen. Då på tiden 1:07,84.

Även Pernilla Lindberg skördade framgångar under tävlingarnas första dag. Två segrar blev det totalt, dels på 200 meter medley och sedan på 100 meter bröstsim.

Robin Håkansson satte två nya svenska rekord i S9-klassen i Para-SM. Först på 400 meter frisim och därefter även på 100 meter ryggsim. Svenskt rekord blev det även för Nicola St Clair Maitland och Signe Bergqvist, som simmade 50 meter ryggsim i samma lopp. Nicola satte nytt rekord i S7-klassen och Signe i S6-klassen.

Sammantaget har vi fått se en mycket bra första tävlingsdag men många fina simningar och framgångar, och det finns inget som tyder på att morgondagen och de övriga dagarna blir sämre.

Taggar: