Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Edith Jernstedt siktar på personligt rekord under EM: "Därför jag är där"

Edith Jernstedt är en av hela 21 svenska simmare som är på plats under EM i Serbien och Belgrad, som drar igång på måndagen den 17 juni. "Jag åker dit för att slå personligt rekord", säger Edith Jernstedt inför mästerskapet.

Följ tävlingarna här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det är en stor trupp som gör resan söderut med slutdestination Belgrad. Något som Edith Jernstedt ser mycket fram emot.

"Jag tycker det känns jätteroligt att vi är så många som åker ner. Det här är många av mina gamla kompisar som jag hållit ihop med i många år. Så det ska bli jättekul att komma iväg på ett stort mästerskap med alla vänner", säger Edith Jernstedt.

Som åker till EM med en väldigt bra känsla inför vad som komma skall.

"I år är känslan väldigt god. Det har verkligen varit kul med simningen i år, och jag är riktigt taggad på säsongen och vad som kan hända nu under de kommande veckorna. Så det ska bara bli kul, att åka dit och inte känna så mycket press utan bara åka dit och köra lopp.

Men förväntningarna är, trots allt, höga.

Ja, jag är ju specialist på att ändå sätta press på mig själv. Så jag åker dit för att slå personligt rekord, det är därför jag är där. Det är det stora målet".

"Där siktar jag på personligt rekord"

Det blir 50 respektive 100 meter fjärilsim, samt 200 meter medley för Edith Jernstedt under EM. Tanken från början var även att simma 200 meter fjäril, men där har beslutet tagits att inte ställa upp.

"200 meter fjäril i långbana är inte riktigt optimalt. Det har alltid varit 100 meter som jag fungerat bäst på, och 200 blir lite för jobbigt. Jag är inte helt tränad för att simma det helt enkelt".

"Det är 100 meter fjäril som jag tror mest på, det är där jag siktar på att slå personligt rekord. Inget snack om det", avslutar Edith Jernstedt som reser mot Serbien på måndagen den 17/6 för att sedan simma 50 meter fjärilsim under tisdagen.

Taggar: