Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Pernilla Lindberg uttagen till sitt fjärde Paralympics

På onsdagen gav Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) ytterligare en idrottare klartecken för att tävla i Paralympics i Paris, simmaren Pernilla Lindberg som därmed kommer göra sitt fjärde Paralympics.

2012 debuterade en då 18-årig Pernilla Lindberg i Paralympics. 12 år senare och med ytterligare två paralympiska spel i bagaget står det nu klart att den 30-åriga simmaren från Göteborg är uttagen till Paralympics i Paris med start den 28 augusti.

"Pernilla har stor rutin från tidigare paralympiska spel och har en förmåga att göra sina bästa lopp på stora mästerskap. Hon kommer garanterat vara med och fajtas om topplaceringar i Paris", säger truppchefen Niclas Grön.

Två fjärdeplatser och fyra femteplatser har hon med sig från sina tidigare spel vilket vittnar om att Pernilla under en lång tid varit en världssimmare. Hon har också en tendens att prestera som bäst när det gäller som mest.

"Det är klart att man känner sig erfaren efter tre Paralympics och jag känner mig tryggare nu än jag gjorde då. Jag vet inte hur det kommer sig men jag brukar prestera som bäst när det verkligen gäller. Det är väldigt tuff konkurrens men om allt stämmer och jag får ut min fulla potential kommer jag vara med i toppen", säger Pernilla Lindberg.

Stort grattis och lycka till, Pernilla!

Taggar:

Publicerad: 2024-06-12

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Gustav Calderon