Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Pernilla Lindberg slipar på formen hos NEC: "Det känns stort"

Under den här veckan har Pernilla Lindberg varit på besök i Stockholm, där hon tränat och genomfört tester tillsammans med Nationellt Elitcenter. En upplevelse som Pernilla själv ser som positiv när hon nu slipar på formen inför sommaren. "Det är kul och väldigt spännade. Det känns stort", säger Pernilla Lindberg.

Pernilla Lindberg har en intensiv sommar framför sig, och vad passar då bättre än att ta resan till Eriksdalsbadet för att slipa på formen tillsammans med NEC. Under veckan har Pernilla, bland annat, genomfört tester för att fila på alla detaljer för att uppnå så bra prestationer som det bara går. Både på kort och lång sikt.

"Det är kul och väldigt spännande att vara här. Det känns stort att vara här och få chansen att träna med NEC. Det betyder väldigt mycket, och det är jättekul att få simma med de andra landslagssimmare. Speciellt när man också har en av sina idoler sedan länge, Sarah Sjöström, ibland dem också. Jag vet inte exakt vad som kommer komma ut av detta ännu, men jag tror och hoppas att det ska hjälpa mig på vägen att vara här", säger Pernilla Lindberg.

"Behöver bli snabbare"

Det slipas på en hel del saker, men en av de viktigare detaljerna handlar kort och gott om det fartmässiga.

"Jag jobbar väldigt mycket på min fart när jag är här på NEC, jag behöver bli snabbare på mina distanser helt enkelt."

Paralympics väntar senare i sommar, där det ännu inte är klart huruvida Pernilla kommer att delta eller inte. Men oavsett så handlar det mesta om att köra på, på samma vis som hon alltid gör.

"Just nu tänker jag inte så mycket på det utan kör på som vanligt. Sedan när vi kommer in i augusti månad så kommer man nog att börja tänka ännu mer på det när man ska börja toppa formen ordentligt".

Taggar:

Publicerad: 2024-06-06

Senast uppdaterad: 2024-06-06

Författare: Gustav Calderon