Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Sjöström vill slå världsrekord i egen tävling

Sarah Sjöström ska simma OS-final på 50 meter fritt den 4 augusti. En vecka senare, dagen efter att OS i Paris avslutats, siktar hon på att försöka slå Therese Alshammars världsrekord på 50 fjäril på Eriksdalsbadet i Stockholm. "Jag tänkte passa på när jag är i OS-form", säger Sarah Sjöström.

Den 12 augusti bjuder Sarah nämligen in till Sjöström Invitational på Eriksdalsbadet, där flera internationella namn också ska delta. Sjöström och de specialinbjudna kommer att simma försök, semi och final på samtliga 50 metersdistanser i kortbana.

"Jag tänkte passa på när jag är i OS-form, och sedan vore det ju kul att få slå ett världsrekord på hemmplan", säger Sarah Sjöström.

Sjöström simmar 50 meter frisim individuellt i Paris, men i Stockholm är det alltså fjäril som står i fokus – för att utmana Therese Alshammars 15 år gamla rekord.

"Jag tror det är ett av de äldsta rekorden, det säger något om hur bra den tiden är. Jag tror det är fler som är sugna på att försöka slå det", säger Sjöström.

Sjöstöm Invitational erbjuder också unga svenska simmare födda 2008 och yngre att delta i tävlingen.

"2008 var det år jag gjorde mästerskapsdebut och jag tänkte att det kunde vara kul med ungdomar i tävlingen också , där vi kan heja fram varandra till att slå nya pers. Jag kan heja på mina unga klubbkamrater och de kan heja på mig och mina internationella kompisar när vi simmar", avslutar Sjöström.

Se inbjudan till tävlingen här Pdf, 11.2 MB, öppnas i nytt fönster.
Köp biljetter till tävlingen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Taggar:

Publicerad: 2024-06-05

Senast uppdaterad: 2024-06-10

Författare: Anna Hammar