Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Förbundskapten Martina Aronsson summerar Mare Nostrum Swim Tour: "En succé"

Mare Nostrum Swim Tour avslutades under söndagen med tävlingar i Monaco. För svensk del blev det framgångsrika simningar där man fick med sig många bra svar hem. "Det har varit jättefina framgångar och bra tillfällen att öva på sina rutiner", säger förbundskapten Martina Aronsson.

Först Canet, sedan Barcelona och sist men inte minst Monaco. Allt inom loppet av en vecka. Mare Nostrum Swim Tour är över för den här gången, och vi kan konstatera att det blev lyckade tävlingar för våra svenska simmare. Trots ett mindre roligt sjukdomsutbrott som gjorde att en kvartett missade de avslutande tävlingarna i Monaco.

"Det har varit intensiva dagar, och sedan lite patrull på vägen med sjukdomar. Otroligt tråkigt såklart att vissa missade tävlingarna i Monaco. Det ingår tyvärr att åka på lite smällar på vägen, så det är bara att ställa om och fokusera vidare framåt", säger förbundskapten Martina Aronsson.

"En succé"

Det tävlingsmässiga blev dock en framång för svensk del.

"Jättefina framgångar och bra tillfällen att öva på sina rutiner som simmarna ville göra innan tävlingarna började. Det har varit bra bekräftelser inför sommaren så på så sätt skulle jag summera det som en succé. Jag tror att alla simmare kommer hem med bra svar, och möjligheter att hitta fokus inför kommande veckor. Oavsett om det gäller EM i Serbien eller Sette Colli, man vet vad man ska öva på framåt. Oavsett om det var i Canet, Barcelona eller Monte Carlo".

Det fanns mycket positiva prestationer att ta med sig, och tacksamt nog för Martina Aronsson var det svårt att välja något specifikt som stack ut. Något som är lätt att förstå, bland annat då Michelle Coleman simmade säsongsbästa samtidigt som Louise Hansson tog hem segern på 100 meter fjärilsim under alla tre tävlingar.

"Michelle Coleman gör säsongsbästa, det är fantastiskt och riktigt grymt. Louise Hansson får vinna 100 meter fjäril under samtliga tre tävlingar, det är stort. Sarah Sjöströms världstider. Sara Junevik och Sofia Åstedt slog personliga rekord i Canet. Det är många saker som sticker ut, det är ju tacksamt att det finns många saker att ta med sig. Jag tror att samtliga jag nämnde kommer hem med känslan av att det här var bra tävlingar att ha med sig i ryggen inför framtiden", avslutar Martina Aronsson.

Taggar:

Publicerad: 2024-06-03

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Gustav Calderon