Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Klara besked från Conrad Hildebrand: "Det känns att jag är på rätt väg"

Conrad Hildebrand har inlett 2024 på ett bra sätt. Nu väntar Para-EM, ett mästerskap som tycks ligga helt rätt i tiden. "Det känns att jag är på rätt väg", säger Conrad Hildebrand.

Conrad Hildebrand är en av fem svenska simmare som gör resan till Portugal för att delta i Para-EM. 28-åringen med Södertälje Simsällskap som klubb åker till Madeira för första gången, till skillnad från de övriga simmarna som redan upplevt ögruppen ett par gånger tidigare.

"Roligt nog så är det just det som jag ser mest fram emot, att åka dit. Alla andra i landslaget har varit där tidigare och dessutom varit där många gånger. Jag är riktigt taggad på att åka dit och få se vad alla pratar om", säger Conrad Hildebrand.

"Har varit en tuff höst"

Uppladdningen inför mästerskapet är i full gång, och allt tyder på att det kan bli ett bra EM för Conrad Hildebrand.

"Vi har en tävling kring Swim Open, och det blir ett bra kvitto där man får se exakt vart man står. Nu har vi lättat upp träningen lite sakta men säkert inför EM. Det blev ju ett bra Grand Prix i Kungsbacka också, där simmade jag de snabbaste 50 metrarna i min karriär. Det känns ju väldigt bra eftersom jag gjorde mina bästa tiden under SM förra året, och efter det har jag inte satt några fler personliga rekord. Det har varit en tuff höst där jag varit övertränad och kroppen har inte alls svarat. Så det känns skönt nu att känna att jag är på rätt väg".

Med siktet inställt på Paralympics

Förväntningarna på Para-EM är inte helt glasklara. I år kan simmare från alla länder delta, och nivån är därför svår att sia om.

"Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, eftersom det nu är omgjort till en European Open där alla länder är med. Hade det bara varit ett "vanligt" EM hade en medalj kanske varit målet. Men nu vet jag inte riktigt vart nivån kommer ligga. Så då tror jag att jag främst får rikta in mig på att simma bättre tider, gärna tider som ligger under kvalgränsen till Paralympics "

Paralympics var det ja. Det är tydligt att det är huvudmålet för Conrad Hildebrand.

"Det är det, absolut. Dock kan jag vara lite sent ute med mina kvaltider, men samtidigt vill jag ju ända fortsätta mot Paralympics i Los Angeles 2028 och simma bättre och bättre tider fram tills dess. Så det blir ju ett steg på vägen oavsett", avslutar Conrad Hildebrand.

Taggar:

Publicerad: 2024-04-09

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Gustav Calderon