Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Sophie Hansson imponerade på 200 meter bröstsim

Under lördagens tävlingar blev det seger på 50 meter bröstsim för Sophie Hansson. Under söndagens tävlingar av Swim Open följdes det upp av en fin bronspeng, denna gång på 200 meter bröstsim som dessutom simmades på en riktigt fin tid.

Sophie Hansson satte handen i kaklet första av alla under lördagens tävlingar, då på 50 meter bröstsim. När det under söndagen var dags att avrunda tävlingshelgen från Swim Open 2024 skulle hon hamna på prispallen återigen.

Den här gången handlade det återigen om bröstsim, dock över distansen 200 meter. Tes Schouten var för dagen allt för svår att rå på, för när simmerskan från Nederländerna gick i mål gjorde hon det på ett nytt Swim Open-rekord. Ett rekord som numera skrivs till 2.23,38.

Därefter fick vi sedan se en duell om andraplatsen, där Kristýna Horská från Tjeckien till slut drog det längsta strået knappt före en kämpande Sophie Hansson som tog hand om bronspengen. En bronsmedalj som hon simmade hem på en fin tid om 2.24,85.

Sophie Hansson var mycket belåten med sin tid på 200 meter bröstsim, som innebar en bronsmedalj. Hör vad hon säger om sin simning i intervjun nedan.

Följ tävlingsrapportering från Malmsten Swim Open

Vi kommer att rapportera från finaltävlingarna hemsidan.

Swimify livetiming

Här hittar du startlistor, heatlistor, resultat och vilka simmare som deltar.

Taggar:

Publicerad: 2024-04-07

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Gustav Calderon