Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

En formtoppad Nicola St. Clair Maitland siktar högt under Para-EM

Nicola St. Clair Maitland

När Para-EM drar igång den 21 april åker Nicola St. Clair Maitland till Madeira för tredje gången. Men frågan är om hon inte prickat det perfekta tillfället den här gången. "Jag känner mig bättre tränad än någonsin", säger Nicola St. Clair Maitland.

Para-EM närmar sig med stormsteg, och det blir extra tydligt med tanke på träningsperioden som Nicola St. Clair Maitland just lagt bakom sig som en del av förberedelserna.

"Vi har ganska nyligen blivit klara med en ganska tuff period av träning, så nu börjar arbetet med att toppa formen. Kroppen känns bra men samtidigt lite trött, nu väntar man på att den där sista snabbheten ska komma också. Men i det stora hela känns allting väldigt bra, och jag är riktigt taggad på att åka iväg snart", säger Nicola St. Clair Maitland som just ska ta sig an ett lugnare träningspass.

"Ett härligt gäng som åker iväg"

Madeira och Portugal står på schemat, för tredje gången i ordningen. Men det stör inte alls, snarare tvärtom.

"Ja, det blir ju tredje gången nu. Först känns det lite tråkigt men jag har ställt om den tanken. Nu känns det familjärt och tryggt. Vi kommer åka iväg med ett härligt gäng och också en ny förbundskapten. Det blir kul att komma tillbaka till en bassäng som man känner sig trygg med fast i ett annat, nytt sammanhang".

Förväntningarna då? Jodå, de är högt ställda.

"Jag vill få så bra placeringar som möjligt, och simma så många finaler som det bara går. Att simma finaler är mäktigt när det kommer till mästerskap. Jag vill göra mitt bästa, och jag känner mig bättre tränad än någonsin. Det är utan tvekan toppform, så jag hoppas på att ta kvaltiden på 100 meter frisim. Målet för 2024 är att försöka komma så nära kvalgränsen som möjligt till Paris. Annars har jag ju ett SM att se fram emot också".

Taggar:

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Anna Hammar