Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

EM-medalj är målet för Pernilla Lindberg

Pernilla Lindberg är en av de fem simmare som gör resan till Madeira och Portugal för att tävla i Para-EM i slutet av april månad. Målen inför mästerskapet är klara. "Jag kommer att jaga medalj på 200 fritt och beroende på motstånd kanske en framskjuten placering på 200 medley också", säger Pernilla Lindberg.

En knapp månad återstår tills det att fem svenska simmare lyfter mot Portugal och Para-EM. En av dessa är Pernilla Lindberg, med Simklubben S02 som hemmaklubb. Förberedelserna är i full gång, och Pernilla Lindberg är i full färd med att toppa formen inför mästerskapet.

"Vägen fram till EM handlar om full träning och jag hoppas vara frisk hela vägen. Jag toppar formen lätt till EM genom att tävla i Bergen Swimfestival helgen innan. Sedan kör jag lite mer tävlingsdräkt på träningarna", säger Pernilla Lindberg.

"Kommer jaga medalj"

Som nog gärna hade sett att EM simmades på någon annan plats än Funchal, där hon redan varit ett par gånger tidigare.

"Jag vill sätta bra tider och känna att simningen känns bra, det är huvudsaken. Jag har tävlat i Funchal flera gånger tidigare så det är inget nytt, jag hade väl kanske önskat en annan plats. Men jag åker dit med målet att jaga medalj på 200 meter frisim och beroende på motstånd kanske en framskjuten placering på 200 meter medley också".

EM är den första anhalten, men därefter väntar nya utmaningar för Pernilla Lindberg som gärna vill till Paralympics i Paris senare i sommar.

" Först är det fokus på EM, sedan blir det open water. Bpde nationellt och internationellt. Sedan siktar jag på Paralympics i Paris. Som alltid vill jag förbättra min simning, sedan får jag se hur långt det räcker. Det blir ett intensivt tävlande och tränande hela sommaren", avslutar Pernilla Lindberg.

Taggar:

Publicerad: 2024-04-03

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Anna Hammar