Gå till innehåll
Tävling Svensk Simidrott

Svensk EM-succé – guld till Elna Widerström och brons till Emilia Nilsson Garip

Vilken succé! Inte en, utan TVÅ svenskor fick ta plats på prispallen efter finalen på 1 meter Springboard. Detta efter att såväl Elna Widerström som Emilia Nilsson Garip stått för topprestationer som innebar EM-guld och EM-brons.

Redan under förmiddagens försökstävlingar kunde man ana att något var på gång. Då slutade Elna Widerström först, och Emilia Nilsson Garip tvåa.

Och varför ändra på ett vinnande koncept?

När det under tisdagskvällen vankades finaler låg de båda svenskorna i toppen i stort sett hela tävlingen, och när det gällde som mest klev de fram. När Elna Widerström utfört sitt femte och sista hopp stod det klart att det skulle bli EM-guld till Sverige, och det klart. Widerström slutade på 250.25 poäng totalt, vilket var en förbättring mot försöken tidigare under dagen. Guldet var extra speciellt då det var Elna Widerströms första mästerskapsmedalj internationellt.

Sedan konstaterades det ett litet glapp ner till silvermedaljören Aleksandra Blazowska från Polen som slutade på 231.35 poäng, tätt följd av Emilia Nilsson Garip som var snubblande nära en silvermedalj med sina 230.15 poäng. Bronsmedaljen innebar Emilias tredje EM-medalj i karriären.

Stort grattis till medaljerna, Elna och Emilia!

Taggar:

Publicerad: 2024-06-18

Senast uppdaterad: 2024-06-18

Författare: Gustav Calderon